Archief

 

Nieuwjaarsreceptie

Al weer drie weken 2017, maar in De Wijde Wereld werd er nog op het nieuwe jaar getoost. Alle bewoners, hun ouders, begeleiders, inclusief Monique en Mirjam het nieuwe zorgduo en bestuursleden van Vereniging en Stichting waren aanwezig. Met lekkere hapjes en een leuke quiz, waarbij er geraden moest worden wie bij welke babyfoto hoorde, was het een hele gezellige middag.

Bezoek Openluchtmuseum Arnhem

Met een zonnetje en af en toe een winters buitje, hebben we ons jaarlijkse bezoek aan de winteropenstelling van het Openluchtmuseum gebracht. Voor de eerste keer waren ook Monique en Mirjam erbij, een leuke manier om de groep in een andere omgeving mee te maken. We hebben dit jaar eens een andere route genomen en géén broodjes op het open vuur gebakken. Wel hebben we de boerin in een oud boerderijtje een grote pan soep zien maken en veel beesten gezien en geroken. Een broodje tussendoor en na afloop naar het pannenkoekenrestaurant om weer lekker op te warmen.

Nieuw zorgduo bekend

Afgelopen zomer werd bekend dat het zorgduo Henk en Paulien De Wijde Wereld gaan verlaten. Inmiddels heeft De Wijde Wereld in samenwerking met ‘s Heeren Loo een nieuw zorgduo gevonden. Vanaf januari 2017 beginnen Monique en Mirjam met inwerken. Half februari zullen ze dan verhuisd zijn naar Spijk 15 en officieel starten als zorgduo

Maandagavond wandelavond

Al ruim twee jaar staan elke maandag om zeven uur ’s avonds Luuk, Miriam, Mientje en Myra klaar om met Frans (vader van Myra) een eindje te gaan lopen. Voor de broodnodige beweging en buitenlucht, maar vooral ook voor de gezelligheid. Vooral de dames hebben al heel wat praatjes aangeknoopt met andere wandelaars en het groepje is langzamerhand een bekend verschijnsel in Wageningen.

qqq

Burendag 24 september 2016

Misschien wordt het wel een traditie! Het was in ieder geval erg gezellig op de Burendag 2016, met prachtig weer en veel buurtgenoten. De dag, mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en de gemeente Wageningen, was georganiseerd door de buren aan het Spijk: De Burgh, De Wijde Wereld en Opella. De vanzelfsprekende locatie was het Torckpark, waar voldoende tenten, banken, stoelen en tafels bij elkaar waren gebracht, alsook oud-hollandse spelletjes. Hapjes en lekkernijen werden royaal aangeleverd, bijna allemaal zelf gemaakt. De sfeer zat er goed in door de djembé-sessies onder leiding van Sam. Tientallen trommels had hij meegenomen, dus iedereen kon meedoen. De bewoners van De Wijde Wereld en van De Burgh deden serieus mee en hebben veel geleerd. Bij de laatste sessie drumden vooral enthousiaste senioren uit de appartementen van Opella. Jong en oud genoten daarna nog van de ijsjes als afsluiting.

Midweek Landal park

Voor de tweede keer alweer gingen de bewoners van De Wijde Wereld samen met Henk en Paulien op vakantie. Dat was dit jaar van 9 tot 13 juni, dus niet minder dan vijf dagen. De reis ging naar Landal Park Land van Bartje op de Drentse Hondsrug. Dagen vol activiteiten in verschillende groepjes, maar natuurlijk wel samen de barbecue en lekker uit eten!

 

Avondvierdaagse Wageningen van 31 mei tm 3 juni 2016

Alle 6 bewoners deden eraan mee! En natuurlijk een aantal sportieve ouders en begeleiders. Het was een warme zomerweek en één dag viel uit vanwege het dreigende onweer. Maar het enthousiasme van de groep was groot en de 4 kilometer per dag voor allemaal een makkie. Elke dag was er een andere startplaats en altijd een leuke route. Op dinsdag bijvoorbeeld met het Lexkesveer pontje naar de overkant en direct weer terug. De slotdag was extra feestelijk met een grootse ontvangst en medaille-uitreiking in het Torckpark, dus precies vóór de deur van De Wijde Wereld. Mooier kon niet.

food market

In het weekend van 14 en 15 mei 2016 deed De Wijde Wereld mee aan de food-market die door studentenvereniging K.S.V. was georganiseerd vanwege hun lustrum. Studenten maakten samen met leden van maatschappelijke organisaties allerlei gerechten die op de markt voor het goede doel verkocht werden. Vrijwilligers van K.S.V. hadden samen met een aantal bewoners op zaterdagochtend 14 mei appeltaarten gebakken in De Wijde Wereld. Ze zijn er toen ook maar gezellig blijven lunchen. De appelpunten waren zo lekker dat ze al ruim vóór sluitingstijd uitverkocht waren!

De Wijde Wereld bestaat 1 jaar

Zaterdag 24 oktober 2015 was het precies 1 jaar geleden dat de laatste twee bewoners hun intrek namen in hun nieuwe woning aan het Spijk en de groep begon aan het wonen in De Wijde Wereld. Reden genoeg voor een verjaardagsfeest! Om 10.00 uur begon het feest voor alle bewoners, begeleiders, ouders en bestuursleden van de vereniging De Wijde Wereld met kofiie, thee en taart. Daarna was er een spannende, maar vooral feestelijke vossenjacht in de stad. Het feest werd afgesloten met een heerlijke lunch in De Wijde Wereld, waarbij we ook foto's keken van het afgelopen jaar.

 

De Wijde Wereld ontvangt gift van MARIN

In augustus ontving Stichting Vrienden van De Wijde Wereld een gift van 1000 euro uit het Sociaal Fonds van MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland) in Wageningen. Vanuit dit fonds worden bedragen beschikbaar gesteld voor organisaties of projecten in de regio met een sociaal doel. Medewerkers kunnen doelen voordragen voor een donatie. MARIN medewerker Reint Dallinga, die bekend is met ons initiatief vanuit zijn kennissenkring heeft De Wijde Wereld opgegeven.

Uit zijn motivatie:
Vanwege de buitengewone inzet van de initiatiefnemers en het zeer geslaagde resultaat (de bewoners zijn zeer gelukkig met hun woonomgeving) en omdat de bewoners en hun ouders niet terug kunnen vallen op formele financiering voor inrichting van de gemeenschappelijke ruimten, waaronder de tuin en voor sociale activiteiten, wil ik dit project graag voordragen voor een bijdrage uit het MARIN Sociaal Fonds


Deze royale gift was natuurlijk zeer welkom! Afgelopen zomer was de eerste zomer sinds de start in oktober 2014 en na de aanleg van de tuin was er nog een grote tafel nodig waar alle bewoners en begeleiders met mooi weer kunnen zitten om gezellig wat te drinken of te eten. De gift van MARIN hebben we voor de aanschaf van deze tafel gebruikt en dankzij het mooie weer deze zomer hebben er al tal van gezellige etentjes aan het Spijk plaats gevonden.

 

Avondje Tuindorp

De bewoners zijn vrijdagavond 19 juni naar de speeltuin geweest. Deze was speciaal geopend voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Een avondje van 'chillen', bewegen, kletsen of een balletje trappen.
Het is de bedoeling dat gedurende de zomer er maandelijks zo'n avond wordt georganiseerd. Voor diegene die niet weten wat Tuindorp is: Het is een speelterrein, midden in een wijk in Wageningen (www.speeltuin-tuindorp.nl). Deze avond was alleen DWW aanwezig, maar het is uiteraard de bedoeling dat er meer gasten komen. De nadruk ligt niet op spelen in de speeltuin, maar op gezellig met elkaar ontspannen en tja als er dan toevallig speeltoestellen op het terrein staan…waarom ook niet? Het was een zeer geslaagde avond.

Zonnige feestelijke opening De Wijde Wereld

Zaterdag 18 april 2015 werd in een feestelijk ingericht Torckpark de opening van De Wijde Wereld gevierd. Naast bewoners, ouders en begeleiders waren er Vrienden van De Wijde Wereld, buurtgenoten en genodigden. Burgemeester van Rumund las een speciaal voor De Wijde Wereld gemaakt gedicht van stadsdichter Martijn Adelmund voor. Lex Janssen van de Woningstichting en Stella Efdé, voormalig wethouder, feliciteerden de bewoners met hun mooie huis. Na een grappige act van MoMo theater werd het gevelbord van De Wijde Wereld bevestigd en was de opening een feit.
Gelegenheidskoor Bowlespark zong een lied over de geschiedenis van Wageningen en Just4Fun had voor de bewoners een speciaal Wijde Wereld-lied gemaakt. De middag werd afgesloten met muziek van The Geofrogs uit Bennekom. Ondertussen konden de aanwezigen verder genieten van hun High Tea en het prachtige weer!

Het Openingsfeest van De Wijde Wereld is mede mogelijk gemaakt door:
Lazuur, Vakschool Wageningen, De Snoeptiek, Bakker van Voorthuizen, Molen De Vlijt, Albert Heijn uit Wageningen, Dagactiviteitencentrum In Goede Aarde uit Ede en het Rembrandt College uit Veenendaal.
Namens iedereen van De Wijde Wereld
Hartelijk dank!

De Wijde Wereld al 2 maanden bewoond

Al 2 maanden wordt De Wijde Wereld met veel plezier bewoond. Op het ophangen van een enkel schilderij na, zijn we nu klaar met de inrichting! Heel veel dank aan iedereen die hieraan bijgedragen heeft met advies, zelfwerkzaamheid of giften. Speciale dank aan de fondsen die een groot deel van de kosten op zich hebben genomen.

Klik hier om naar de sponsorpagina te gaan

Uitje Openluchtmuseum Arnhem

Net als vorig jaar zijn bewoners, hun ouders en Paulien, Eva en Bram naar een winters Openluchtmuseum in Arnhem geweest. Dat was weer een gezellig uitje!

Feest in Torckdael

Staatssecretaris Van Rijn van VWS heeft op woensdag 29 oktober 2014 de officiële opening verricht van de nieuwe wijk Torckdael, waarvan De Wijde Wereld onderdeel is.

opening Torckdael

De Woningstichting trakteerde alle bewoners op een high-tea aan huis. Lex Jansen, directeur van de Woningstichting, schoof aan bij de De Wijde Wereld.

Staatssecretaris van Rijn op bezoek in de huiskamer van De Wijde Wereld. Pim Brascamp geeft uitleg.

opening Torckdael

                                                                             Er volgden nog tientallen mensen om een kijkje te nemen in onze huiskamer.

Open huis en Kijkmiddag in De Wijde Wereld

Vrijdag 10 oktober was er een Open huis voor genodigden. Vertegenwoordigers van Woningstichting, Gemeente Wageningen, fondsen en sponsoren, onze buren en anderen die hun steentje hebben bijgedragen aan de totstandkoming van De Wijde Wereld waren present. Na een welkomstwoord van voorzitter Pim Brascamp volgde een rondleiding door het gebouw en werd er afgesloten met een hapje en drankje.

Zaterdagmiddag 11 oktober heeft Stichting Vrienden van De Wijde Wereld al zijn vrienden uitgenodigd voor een kijkmiddag in De Wijde Wereld. Ondanks het slechte weer kwamen velen naar het Spijk om een kijkje te nemen in het gebouw. Ook al was de inrichting van de gemeenschappelijke ruimten en de appartementen nog niet voltooid, er was goed te zien hoe het gaat worden. De ouders leidden de bezoekers rond en de bewoners lieten trots hun eigen appartement zien.
We kijken terug op een zeer geslaagde middag en zijn blij met alle enthousiaste reacties!

kijkmiddagkijkmiddag

Klus- en schoonmaakweekend in De Wijde Wereld

In het weekend van 4 en 5 oktober 2014 hebben de ouders en toekomstige begeleiders samen hard gewerkt aan het schoonmaken van het gebouw. Tegelijkertijd is er ook nog volop geklust: kasten in elkaar zetten, lampen ophangen en nog veel meer. Verhuizen is nu eenmaal veel werk!
Iedereen werd uitstekend voorzien van koffie, thee en een stevige lunch door Henk en Paulien.
schoonmaakweekendschoonmaakweekendschoonmaakweekendschoonmaakweekend

De nieuwe bewoners van Spijk 15A - 15G

Maandag 29 september hebben alle bewoners van De Wijde Wereld zich ingeschreven bij de gemeente op het nieuwe adres Spijk 15. De burgemeester in eigen persoon, met de ambtsketen om, verrichtte de inschrijving. Daarna trakteerde de Gemeente Wageningen de nieuwe bewoners nog op koek, koffie en fris. Er was voor iedere bewoner een cadeautje van Stichting Vrienden van De Wijde Wereld: Een naambordje voor bij de deur van het appartement met daarop een foto van één van de Pantarijn-schilderijen. Van de burgemeester kreeg het zorgduo een kookboek en de bewoners een schort voor in de keuken.

Inschrijving gemeenteInschrijving gemeente

Samenwerkingsovereenkomst De Wijde Wereld - s Heeren Loo

Pim Brascamp, voorzitter van vereniging De Wijde Wereld en Anke Visserman, regiodirecteur ’s Heeren Loo hebben op 22 september de samenwerkingsovereenkomst tussen De Wijde Wereld en ’s Heeren Loo ondertekend. Een belangrijke stap op weg naar een goede samenwerking!

Ondertekenig SOK DWW sHL

Spijk 15A

Dat is sinds dinsdag 16 september 2014 het nieuwe adres van De Wijde Wereld! Woningstichting Wageningen heeft die dag de sleutels overgedragen aan De Wijde Wereld en alle bewoners. Ze zijn nu de trotse huurders van een eigen appartementje! Ook het huis van het zorgduo en hun kinderen is opgeleverd.
De komende weken zal er hard worden gewerkt om de gemeenschappelijke ruimten en de
appartementen te stofferen en in te richten. In de tweede helft van oktober zullen alle bewoners hun woning betrekken en gaat De Wijde Wereld van start!

Begeleidersteam De Wijde Wereld compleet

Per 1 september 2014  zijn Henk en Paulien, het zorgduo dat bij De Wijde Wereld komt wonen, met hun werk begonnen. Vandaag is ook de rest van het begeleidersteam van start gegaan. De contracten zijn getekend en samen met bestuur van Vereniging De Wijde Wereld en de manager van 's Heeren Loo is dit gevierd met koffie, taart en bloemen! We zijn blij met deze nieuwe medewerkers die onze kinderen gaan begeleiden.

ANBI voor Stichting Vrienden van De Wijde Wereld

De Stichting Vrienden van De Wijde Wereld is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
RSIN/fiscaal nummer: 8222 32 169

Dit betekent dat incidentele giften aan de Stichting onder voorwaarden aftrekbaar zijn bij de inkomstenbelasting.

Periodieke giften aan een ANBI zijn volledig aftrekbaar als voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:
•    u heeft de gift laten vastleggen*
•    u maakt regelmatig (minstens 1 x per jaar) bedragen over
•    deze bedragen zijn steeds (ongeveer) even hoog
•    u maakt deze bedragen minimaal 5 jaar achter elkaar over naar dezelfde instelling
•    de ANBI levert u geen tegenprestatie voor de gift

* Voor het vastleggen van een periodieke gift is sinds 1 januari 2014 géén notariële akte vereist. Het is voldoende om een schriftelijke overeenkomst te tekenen met de instelling waaraan u de gift doet. De ‘Overeenkomst Periodieke gift in geld’ vindt u op de website van de belastingdienst of kunt u bij ons aanvragen via: info@dewijdewereld.org

Nieuwe bestemming schilderijen

tuindorptuindorp

De dertig mooie schilderijen, gemaakt door leerlingen van het Pantarijn, die het afgelopen jaar aan de bouwhekken en later aan de steigers aan het Spijk hingen hebben allemaal een nieuwe bestemming gekregen. Rotary Club Wageningen heeft ze per opbod verkocht wat een bedrag van €655,- heeft opgeleverd! Hier gaan we een mooie TV van kopen. Dan blijft er nog wat geld over en daar hebben we een leuk idee voor:  Iedere bewoner kiest een mooi schilderij uit (van allemaal hebben we een foto) en daarvan laten we een naambordje maken voor bij de deur van het appartement.
Ook de gemeente kwam in het bezit van drie schilderijen en deze werden vrijdagmiddag 11 juli aangeboden aan Speeltuinvereniging Tuindorp door burgemeester Geert van Rumund geassisteerd door Myra en Luuk. De Rotary Club schonk er ook nog drie, zodat de onlangs grondig verbouwde en aangepaste speeltuin aan de Floralaan er nu nog vrolijker uitziet. Tuindorp is sinds begin dit jaar, dankzij hulp van de NSGK,  ook geschikt voor kinderen met een beperking. Dit vinden wij van De Wijde Wereld natuurlijk een hele goede zaak!
Na afloop werden we door de voorzitter en andere medewerkers van Tuindorp door de mooie speeltuin rondgeleid, terwijl vele kinderen heerlijk speelden op deze zonnige middag. We sloten af met een drankje en een hapje en een praatje met de burgemeester.

Rotaryclub Wageningen biedt kunstwerken te koop aan

Alle schilderijen zijn inmiddels verkocht.

In 2013 hebben scholieren van Pantarijn in opdracht van Rotaryclub Wageningen grote schilderijen gemaakt ter versiering van de bouwplaats voor De Wijde Wereld, Het is een prachtige, kleurrijke collectie geworden. Het huis is bijna klaar, de bouwhekken en schilderijen zullen binnenkort verwijderd worden. De schilderijen zien er na 1½ jaar buiten in zon, regen en wind, nog zo goed uit dat zij een tweede leven kunnen beginnen. Daarom is er besloten om ze te koop aan te bieden en de opbrengst te bestemmen voor De Wijde Wereld ten behoeve van de aanschaf van een TV voor de gemeenschappelijke ruimte.

Graag biedt Rotaryclub Wageningen u de gelegenheid om u in te schrijven op één of meer van deze unieke schilderijen. Inschrijvingen moeten voor 1 juli 2014 binnen zijn. Wanneer meerdere personen of organisaties inschrijven voor het zelfde schilderij, dan wordt het gegund aan de hoogst biedende.

Wij hopen dat deze vrolijke schilderijen een mooie nieuwe bestemming zullen krijgen en dat u bij de prijs bepaling, met goede doel in gedachten, uw hart zult laten spreken.  

Alle schilderijen zijn inmiddels verkocht.

Grote gift voor de Wijde Wereld

Donderdag 22 mei ontvingen we van de Rabobank, via hun Coöperatiefonds, een cheque van €5000,-. Het was een feestelijke uitreiking, want we waren niet de enige die ruim werden bedeeld.

RaboBankUitrijkingCheck

Bezoek toekomstige woning en presentatie inrichtingsplan

Op vrijdag 18 april hebben alle bewoners, het zorggezin, ouders en bestuursleden de bouw van De Wijde Wereld bezocht. Iedereen kreeg van Leo van de Woningstichting een bouwhelm voor de veiligheid en mocht toen naar binnen om het eigen appartement en de rest van het gebouw te bekijken. Wat wordt het mooi! Voor de toekomstige bewoners was het heel spannend, maar ook erg leuk. De bouwlui van Torckdael werden getrakteerd op paasgebak. Ook voor de DWW groep was er taart toen iedereen na afloop zich had verzameld in OBS De Nijenoord om het inrichtingsplan te bekijken dat Hilde Junier heeft gemaakt. Iedereen was enthousiast. Het was een erg geslaagde en gezellige dag; het wordt steeds echter!

Eerste-bewoners-bezoek-dwwTaartetenpresentatieinrichting

Weekendje weg

Nadat Henk en Paulien bij alle toekomstige bewoners een keer hebben gegeten, was het tijd voor een volgende stap in de kennismaking en vorming van DWW groep: Een weekendje weg met de hele groep. Op vrijdag brachten alle ouders hun kind naar het vakantiehuisje, waar Henk en Paulien zich al hadden geinstalleerd. Zaterdag en zondag werd er gezwommen, een keer in het huisje gegeten én een keer in een restaurant, spelletjes gedaan, film gekeken, kortom: een heel geslaagd en gezellig weekend! Zondag kwamen alle ouders hun kinderen weer halen en werd het weekend gezamenlijk afgesloten met koffie. 
 
 Kennismakingsweekend maart 2014

Bezoek Openluchtmuseum

Vlak voor kerst hebben we met de hele groep het Openluchtmuseum in Arnhem bezocht. We zijn gestart met een ritje met de tram, hebben broodjes gebakken boven een vuurtje en oud Hollandse spelletjes gedaan. Een aantal durfals roetsjten van de sleebaan naar beneden. We sloten af met poffertjes eten. Een hele gezellige middag!

openluchtmuseum-2014 openluchtmuseum-2014

NSGK collecte

Van 11 t/m 16 november gingen in heel Nederland weer NSGK-vrijwilligers op pad om te collecteren voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Wageningen en Bennekom, in totaal hadden 34 collectanten daar aangegeven dat hun busopbrengst mede voor De Wijde Wereld bestemd was. Ondanks dat in sommige wijken bleek dat we in een economisch moeilijkere tijd leven was in andere wijken duidelijk te merken dat mensen De Wijde Wereld kenden en het een warm hart toedragen. Daarmee leverde de collecte dit jaar voor ons het mooie bedrag op van 1755 euro, vergelijkbaar met vorig jaar. Wij, als ouders van DWW-jongeren, coordineerden alweer voor het derde jaar de collecte voor de Wageningse wijk noord-west en natuurlijk collecteerden we ook mee.
Wij danken alle mede-collectanten van harte!

Bergrace by Night

 bergracebynight2013

Voor de derde keer deden Fieke, zusje van Luuk, en haar vriendinnen mee aan de Bergrace by Night en lieten zich sponseren voor De Wijde Wereld. Als dank voor allemaal een DWW-beker met lekkers.....

Eerste stenen legging Torckdael

Onder het toeziend oog van vele betrokkenen en belangstellenden hebben toekomstige bewoners van Torckdael, waaronder van De Wijde Wereld en de Burgh de eerste stenen gelegd.

 eerstestenenlegging1 eerstestenenlegging

 

Zorgduo aangenomen

Na een lange en zorgvuldige selectie zijn we blij te kunnen vertellen dat we hebben gekozen voor Henk en Paulien en hun twee kinderen Eva en Bram als het toekomstige zorggezin voor De Wijde Wereld. En dat Henk en Paulien hebben gekozen voor De Wijde Wereld, een grote uitdaging en verandering voor hun gezin. In dit laatste jaar voor de opening van De Wijde Wereld zullen er verschillende activiteiten plaats gaan vinden, zodat de toekomstige bewoners en het - zorggezin elkaar goed leren kennen en aan elkaar wennen.

De Wijde Wereld op de kaart gezet

In ontvangstname van de cheque

Met het project ‘Rondom De Wijde Wereld’ heeft Rotary Club Wageningen De Wijde Wereld in Wageningen op de kaart gezet!  Veel mensen hebben door de activiteiten Rondom De Wijde Wereld kennis kunnen maken met ons ouderinitiatief en de toekomstige bewoners. Het hoofddoel: Bekendheid in de buurt en de rest van Wageningen is dan ook zeer goed geslaagd! Dat er daarnaast ook nog een mooi bedrag is overgebleven voor De Wijde Wereld is ook heel fijn!Nogmaals alle mensen van Rotary Club Wageningen: BEDANKT!!  

Project ‘Rondom De Wijde Wereld’ afgesloten

Panorama

Rotary Club Wageningen had afgelopen jaar één project; ‘Rondom De Wijde Wereld’. Alle activiteiten die georganiseerd werden waren ten behoeve van ons ouderinitiatief met het buurtfeest op 20 april jongstleden als hoogtepunt.  Woensdag  3 juli 2013 is op feestelijke wijze het project ‘Rondom De Wijde Wereld’ afgesloten. In aanwezigheid van de burgemeester van Wageningen en de directeuren van Woningstichting en Pantarijn en leerlingen van de derde klassen van het Pantarijn zijn 30 prachtige kunstwerken op de bouwhekken  aan Rustenburg en Spijk geplaatst. In deze kunstwerken hebben de leerlingen elementen uit de belevingswereld van de toekomstige bewoners van De Wijde Wereld verwerkt 

 Afsluiting 'Rondom de Wijde Wereld'

Buurtfeest rondom De Wijde Wereld groot succes

Een zonnige dag, prachtige locatie en een geweldige organisatie zorgden voor een zeer geslaagde feestelijkte dag rondom De Wijde Wereld. Veel buurtbewoners en andere belangstellenden vonden hun weg naar het Torckpark en hebben kennis kunnen maken met DWW en de toekomstige bewoners Alle mensen van Rotary Club Wageningen willen we bedanken voor hun enorme inzet en betrokkenheid. Het was geweldig!

Buurtfeest rondom De Wijde Wereld groot succes

Samenwerkingsovereenkomst Woningstichting getekend

De taart voor het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst

In gezelschap van de toekomstige bewoners en hun ouders hebben de directeur van de Woningstichting Lex Jansen en twee leden van het bestuur van vereniging De Wijde Wereld hun samenwerking beklonken met het zetten van hun handtekening. Na dit officiële moment was er taart en ‘champagne’. Ook onze buren van De Burgh hebben getekend en met elkaar werd er een toost uitgebracht op een goede toekomst aan het Spijk.   

Vrijwilligers bakken taart en pizza voor buurtfeest

Vrijdag 15 maart gaan vrijwilligers onder leiding van bakkers van Rijn IJssel Vakschool Wageningen honderden taartpunten en pizzapunten bakken. De lekkernijen worden gebruikt voor het buurtfeest dat op 20 april in het Torckpark en in het woon-en zorgcentrum de Rustenburg georganiseerd wordt door Rotary Club Wageningen. Het buurtfeest moet de betrokkenheid van de bewoners van de buurt vergroten bij de toekomstige bewoners van het woonzorghuis De Wijde Wereld. De bakactie vindt plaats in het kader van NLDoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Aankondiging buurtfeest

Op zaterdagmiddag 20 april vanaf 12.00 uur tot circa 18.00 uur zal Rotary Club Wageningen samen met Solidez, studenten van de opleiding “sport en spel” van het ROC A12 en nog vele anderen een buurtfeest organiseren op het Torckpark en in het woon-en zorgcentrum de Rustenburg. Het doel van dit buurtfeest is het vergroten van de betrokkenheid van deze buurt bij de toekomstige bewoners van het woonzorghuis De Wijde Wereld dat binnenkort gebouwd wordt in de wijk Torckdael, voorheen bekend als Rustenburg 2.  In het kader van dit feest vindt binnenkort al een activiteit plaats. Er wordt een schilderij van 80 meter lang gemaakt door 140 leerlingen van Het Pantarijn. Dit schilderij wordt later op de bouwhekken langs het Spijk geplaatst. Het heeft als thema de “belevingswereld van de toekomstige bewoners van De Wijde Wereld”. Daardoor is er gedurende ca 1 jaar een groot fleurig schilderij in een wijk waar veel gesloopt wordt en aandacht van de omwonenden voor de wereld van jongeren met een verstandelijke beperking. Ook denken de 140 scholieren (en hun vrienden en vriendinnen) na hoe het leven is van en met jongeren met een verstandelijke beperking.

Rotary Club Wageningen opent de website ronddewijdewereld

Rond De Wijde Wereld

Rotary Club Wageningen heeft dit clubjaar als project De Wijde Wereld. Het doel is de betrokkenheid van de buurt met de toekomstige bewoners van DWW te vergroten.

 

Kerstbrocante voor De Wijde Wereld

De Rotary Club Wageningen heeft De Wijde Wereld gekozen als hun maatschappelijke activiteit voor het verenigingsjaar 2012-2013. In onderling overleg is besloten de nadruk te leggen op activiteiten die helpen om De Wijde Wereld en hun bewoners zichtbaar te maken in de nieuwe wijk Torckdael waar binnenkort voor ons gebouwd gaat worden. Samen streven we naar een goede integratie, acceptatie en goed nabuurschap. Hoogtepunt van deze actie zal een buurtfeest zijn op zaterdag 20 april 2013, georganiseerd door de Rotary Club Wageningen. Rotary Club Wageningen streeft ernaar de kosten van het buurtfeest zo goed mogelijk gedekt te krijgen en uit het hele programma een batig saldo over te houden ten gunste van de Stichting Vrienden van De Wijde Wereld. Daarom organiseerden zij een benefiet brocante op 7 en 8 december in het oude postkantoor aan het Plantsoen.Ondanks de kou en de sneeuw kwamen veel mensen een kijkje nemen en gingen velen met iets leuks naar huis. De brocante heeft dan ook een mooi bedrag opgeleverd! De Wijde Wereld wil de mensen van de Rotary Club heel hartelijk bedanken voor al hun werk dit weekend

Afscheid van oude politiebureau

Myra in celspin

In november 2012 verhuisde de politie naar een nieuw onderkomen aan de Ritzema Bosweg. Het oude bureau wordt in januari 2013 gesloopt en maakt plaats voor nieuwbouwproject Torckdael, waar De Wijde Wereld onderdeel van uitmaakt . Met de voorstelling ‘Blauw’ van theatergroep Waterlanders kregen Wageningers de kans om op een bijzondere manier afscheid te nemen van het oude politiebureau.Myra ging ook een kijkje nemen en nam voor één keer plaats in een echte cel.

 

Collecte NSGK

Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind

In de week van 12 tot en met 17 november was er weer de nationale collecteweek van de Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind, de NSGK. Net als vorig jaar hielp De Wijde Wereld mee met de organisatie in Wageningen en zijn er veel collectanten op pad geweest. Een deel van de collectanten collecteerden ook voor De Wijde Wereld. Dat betekent dat de helft van hun bus-opbrengst rechtstreeks naar De Wijde Wereld gaat. Dit leverde weer een mooi bedrag op! De toekomstige bewoners en hun ouders bedanken de NSGK, de gevers aan de deur en natuurlijk vooral de collectanten die ook dit jaar weer enthousiast langs de deuren gingen. Hopelijk tot volgend jaar!

 

Intentieverklaring getekend

Op 7 November 2012 heeft De Wijde Wereld een intentieverklaring getekend met zorginstelling ’s Heeren Loo. De intentieverklaring beschrijft hoe de 2 partijen van plan zijn de zorg in De Wijde Wereld te organiseren. Het zorgduo en ook de andere begeleiders in het team zullen in dienst komen van ’s Heeren Loo, maar er worden afspraken gemaakt om hen zo zelfstandig mogelijk te laten werken binnen De Wijde Wereld.In de loop van komend jaar zal deze intentieverklaring verder uitgewerkt worden tot een formele Samenwerkingsovereenkomst. Dit wordt een paraplu-overeenkomst waarbinnen de individuele zorgcontracten van de toekomstige bewoners beschreven worden.

Intentieverklaring getekend

Nieuwe woonwijk Torckdael

Vrijdag 22 juni is de gebiedspromotie van de nieuwe woonwijk Torckdael in Wageningen officieel gestart. Torckdael is een nieuwbouwwijk waarin tijdens de eerste fase van de bouw ons initiatief gerealiseerd zal worden. Deze fase start in het voorjaar van 2013. Ga voor meer informatie naar: http://www.torckdael.nl

Collecte Lukas wijkgemeente

Op 22 april werd er in de Lukas wijkgemeente (Bevrijdeniskerk op de Ritzemabosweg) gecollecteerd voor De Wijde Wereld. Dirk van Andel heeft deze collecte met een korte presentatie tijdens de dienst ingeleid. De collecte bracht het bedrag op van € 784, nog los van giften die per bank overgemaakt zijn. En omdat de diaconie het bedrag tot een maximum van € 1000 verdubbelt, kan De Wijde Wereld rekenen op een bijdrage van mogelijk boven de € 2000! Een heel mooi bedrag en deze actie heeft ons ouderinitiatief weer onder de aandacht gebracht van velen: wij zijn er de laatste weken meerdere malen over aangesproken! De maatschappelijke betrokkenheid die hieruit blijkt, doet ons erg goed.Hartelijk dank aan Dirk van Andel en de gulle gevers voor hun betrokkenheid en inzet, ook namens de toekomstige bewoners en hun ouders! 

Collecte NSGK groot succes

Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte KindIn de week van 14 november 2011 hebben 36 mensen gecollecteerd voor de NSGK en De Wijde Wereld, Waarmee een bedrag van ruim 1700 euro bijeen is gehaald. Van de collectanten hoorden we dat de meeste mensen gul gaven vooral wanneer ze hoorden mede een lokaal project te steunen.Hieronder kunt u reacties en ervaringen van collectanten lezen.Collecteren ging de ene dag beter dan de andere. We hadden al een vermoeden dat het ons niet in 1 avond zou lukken. Zijn daarom maandagavond begonnen. Echt iedereen gaf iets op 1 persoon na. Allemaal vriendelijke mensen. Daarentegen gisteravond ging het minder. Verschillende mensen die nauwelijks de deur openden en om de hoek riepen dat ze niet aan collectes deel namen. Maar goed dat het niet andersom was dan waren we de 2e avond minder gemotiveerd geweest. Hadden gisteren ook 2 mensen die er dan een briefje van 5 euro in stoppen. Dat compenseert weer wat. Met zijn tweeën ging het prima. Hebben nu alles gehad.Fijn dat het collecteren goed heeft opgebracht. Bijna overal waar ik kwam werd gegeven, en vaak niet zo’n klein beetje ook!Ik heb het met veel plezier gedaan; volgend jaar mag je me weer benaderen, en bekijk ik dan wel of het lukt.Soms waren mensen wat terughoudend. Maar als ze hoorden dat er een lokaal initiatief mee werd gesteund werden ze heel enthusiast.Een bestuurder van de universiteit stopte meteen een briefje in mijn bus. Toen ik hem vroeg of hij niet wilde weten waarvoor hij doneerde antwoorde hij dat hij het zonder meer al geweldig vond wanneer een student voor het goede doel ging collecteren.Doordat ik in “mijn eigen straat” liep, heb ik er behoorlijk lang over gedaan op een koude maandagavond. Van de kou heb ik geen last gehad omdat ik een warme jas, das en wanten aan had. Bij de meeste deuren heb ik een tijdje staan praten en vertellen. Bij een mevrouw zag ik de Canadese vlag op een kastje in de gang staan en daardoor kwamen we aan de praat omdat mijn dochter in Canada woont. Zij heeft jaren een Canadese militair in huis gehad in de dagen rond 5 mei en heeft nog steeds contact met hem en zijn familie. Hij woont in de buurt van onze dochter. Bij een paar andere huizen kwam ik als kind in huis omdat er vriendjes of vriendinnetjes woonden of omdat ik er altijd tijdens het heitje voor een karweitje zilver mocht poetsen. Dat was, samen met de afwas doen, bijna het standaard karwei dat je kreeg toebedeeld. Ik kan de lucht van zilver- en koperpoets nog steeds niet echt waarderen. Dan zag ik hoe zo’n huis was verbouwd. Vaak zaten de oude deuren, het glas in lood e.d. er nog. En op die manier kwamen we dan ook weer aan de praat. Bij een bijna buur bleek de man een broer met een verstandelijke beperking te hebben. Nooit geweten, weer een gespreksonderwerp.Een negatieve ervaring (nota bene bij een van de overburen): daar kreeg ik te horen dat ik die week al nummer 6 of 7 was met een collectebus (op maandagavond!). Hoe doorzichtig kan je zijn als je zo gauw geen smoes kunt verzinnen. Ik heb haar verzekerd dat ze absoluut niet verplicht was iets te geven en ben vertrokken. En dan heb je natuurlijk altijd de mensen waarvan je ziet dat ze thuis zijn maar die niet open doen. Staat ieder vrij om dat zelf te beslissen. Bij de twee alleenstaande dames van in de 90 heb ik in het donker niet aangebeld, die wilde ik helemaal niet open laten doen.Voor het eerst van mijn leven gecollecteerd (behalve vroeger de Kinderpostzegels dan). Ik heb er van genoten. De volgende keer doe ik graag weer mee.Bij de meeste cafe's zijn we prima ontvangen. Wij hebben slechts in een enkel café helemaal niets gekregen.Bij 1 gezin ging de moeder, na zelf een bedragje in de bus te hebben gedaan, ook nog binnen bij haar kinderen geld vragen voor in de collectebus! En alle kinderen gaven een klein bedragje! Dat vond ik erg leuk.Ik vond het erg leuk, dat zoveel gezinnen waar ik aanbelde, al van de stichting hadden gehoord via televisie of radio. Veel mensen hadden hun donatie dus al klaarliggen.Bij 1 gezinnetje met 2 kleine kinderen hoorde ik een kindje heel erg huilen. Ze was heel, heel erg boos op pappa. En waarom? Pappa had gezegd, dat zij van Sinterklaas die avond haar schoentje niet mocht zetten. Het meiske vond dat pappa helemaal niet kon weten of dat wel of niet mocht van Sinterklaas. En ....eigenlijk had ze daar wel een beetje gelijk!Naast alle vriendelijke mensen, werd ik ook 1 keertje uitgefoeterd....hoe ik het in mijn hoofd haalde om te collecteren! Dat ze al genoeg gaf en het allemaal al duur genoeg was. Natuurlijk kan het zijn, dat iemand niet wil geven om wat voor reden dan ook. Dat is prima. Zo jammer, dat iemand dan zo tekeer gaat! Waarschijnlijk had deze dame niet zo'n fijne dag achter de rug.Bij een cafetaria waren we aanvankelijk aan het twijfelen of we daar naar binnen zouden gaan om de baas om een donatie te vragen, maar we besloten dit toch te doen. Nadat wij hadden gezegd waarvoor wij collecteerden, deed hij de kassa open en pakte er een briefje van tien euro uit. 'Wat gul!', dachten wij al. Maar toen pakte hij er nóg een briefje van tien euro uit en stopte er een in allebei onze collectebussen! Hij vertelde dat hij zelf een gehandicapt zoontje had en ons werk heel erg waardeerde. Hij heeft ons nog heel veel succes gewenst met de collecte. We waren hierdoor echt even ontroerd en natuurlijk waren we ontzettend blij met deze gulle gift! 

Gesprekken met Woningstichting in vergevorderd stadium

Na een aantal intensieve en constructieve gesprekken met de Woningstichting zijn we in een stadium gekomen dat de contouren van het huis van De Wijde Wereld steeds duidelijker worden. Het ziet er naar uit dat de Woningstichting voor De Wijde Wereld gaat bouwen waarbij voor een groot deel voldaan wordt aan ons Programma van Eisen. En op een prachtige locatie, voor de Wageningen kenners: precies op de plek waar nu nog het politiebureau staat, langs het Spijk. Wij zijn erg blij met deze locatie, vanwege de nabijheid van het centrum, op loopafstand van winkels, terrasjes en uitgaansgelegenheden, maar ook vlakbij Grebbedijk en Uiterwaarden. De architect heeft al een eerste opzet gemaakt, waarbij het huis van De Wijde Wereld bestaat uit voor iedere bewoner een appartementje met eigen badkamer en een gemeenschappelijke woonkeuken-huiskamer. Direct aanliggend is de woning voor het zorggezin gepland, met inpandige doorgangen naar De Wijde Wereld. Een aantrekkelijke woning en maximaal geïntegreerd in De Wijde Wereld.We gaan nu met veel plezier de fase in van het detail-ontwerp en komende week zullen we aan tafel zitten met Woningstichting en architect. Zodra we nieuws hebben brengen we u verder op de hoogte.

Persbericht in Stad Wageningen

NSGK Collecte voor kinderen met een handicap NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) houdt dit jaar van 14 t/m 19 november voor de tiende keer haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap.Gewoon kind zijnKinderen en jongeren met een handicap willen graag gewoon meedoen, net als hun leeftijdgenootjes. Dat kan, maar daarvoor zijn vaak veel extra aanpassingen, zorg en begeleiding nodig. NSGK helpt, bijvoorbeeld met speciale vakanties, aangepaste speelplaatsen en kleinschalige woonvormen. Zodat ze met hun beperking toch gewoon kind kunnen zijn. NSGK kan dit werk doen dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers, die zich daarvoor belangeloos inzetten.Ook in uw regioMet de opbrengst van de collecte steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat NSGK in uw regio doet? Op de website www.nsgk.nl ziet u alle recente projecten op een landkaart. (Klik op ‘Onze projecten’ en vervolgens op het landkaartje rechts.) Wanneer u inzoomt op uw woonplaats, ziet u welke NSGK-projecten daar mede mogelijk worden gemaakt dankzij uw steun.In Wageningen ondersteunt NSGK het ouderinitiatief ‘De Wijde Wereld’. Dit heeft als doel om in het centrum van Wageningen een woonzorghuis op te zetten voor een groep van 6 verstandelijk gehandicapten met aanwonend zorggezin. Van de collectanten (in Wageningen en Bennekom) die dat aangegeven hebben komt de helft van hun bus opbrengst rechtstreeks ten goede aan ‘De Wijde Wereld’

Ondersteuningsbrief burgemeester

Vrijdag 4 november is een drietal ouders op bezoek geweest bij de burgemeester van Wageningen. De heer van Rumund bleek goed op de hoogte van De Wijde Wereld en erg enthousiast over ons project. De burgemeester wil zich graag als warm voorstander van ons initiatief profileren en heeft daarvoor een steunbrief geschreven die wij kunnen gebruiken in onze correspondentie naar bijvoorbeeld fondsen en sponsors. Hieronder vind u de tekst. Geachte initiatiefnemers,Een ouderinitiatief voor het oprichten en in stand houden van een woon-zorg-huis voor een 6-tal verstandelijk gehandicapte medeburgers in Wageningen. Wat een prachtige actie! Ik ben erg blij betrokken te kunnen zijn bij dit initiatief, dat de naam 'De Wijde Wereld' draagt, een naam met een knipoog naar onze stad.Zowel de gemeente als de Woningstichting doen hun uiterste best om dit initiatief te ondersteunen door maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de sociale woningbouw. Maar in de eerste plaats dragen natuurlijk de ouders en, via hen, een groot aantal 'Vrienden van De Wijde Wereld' in belangrijke mate bij aan het succes van dit wooninitiatief.Als burgemeester van Wageningen heb ik me direct aangemeld als 'Vriend van de Wijde Wereld' omdat ik dit initiatief een warm hart toe draag. Het toont het sociale hart van Wageningen waar we zo trots op kunnen zijn.Vanuit deze meelevendheid ondersteun ik de activiteiten die gericht zijn op het bijeenbrengen van gelden en diensten die nodig zijn om van 'De Wijde Wereld' een mooi voorbeeld van Wageningse saamhorigheid te maken. Ik hoop dat vele vrienden en donateurs zich aanmelden om dit initiatief daadwerkelijk in Wageningen te realiseren.G.J.M. (Geert) van RumundBurgemeester van Wageningen 

 


 

Vervolg - Bezoek Openluchtmuseum

 

Vlak voor kerst hebben we met de hele groep het Openluchtmuseum in Arnhem bezocht. We zijn gestart met een ritje met de tram, hebben broodjes gebakken boven een vuurtje en oud Hollandse spelletjes gedaan. Een aantal durfals roetsjten van de sleebaan naar beneden. We sloten af met poffertjes eten. Een hele gezellige middag!

openluchtmuseum-2014 openluchtmuseum-2014

 

Vervolg - Collecte NSGK groot succes

 

Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte KindIn de week van 14 november 2011 hebben 36 mensen gecollecteerd voor de NSGK en De Wijde Wereld, Waarmee een bedrag van ruim 1700 euro bijeen is gehaald. Van de collectanten hoorden we dat de meeste mensen gul gaven vooral wanneer ze hoorden mede een lokaal project te steunen.Hieronder kunt u reacties en ervaringen van collectanten lezen.Collecteren ging de ene dag beter dan de andere. We hadden al een vermoeden dat het ons niet in 1 avond zou lukken. Zijn daarom maandagavond begonnen. Echt iedereen gaf iets op 1 persoon na. Allemaal vriendelijke mensen. Daarentegen gisteravond ging het minder. Verschillende mensen die nauwelijks de deur openden en om de hoek riepen dat ze niet aan collectes deel namen. Maar goed dat het niet andersom was dan waren we de 2e avond minder gemotiveerd geweest. Hadden gisteren ook 2 mensen die er dan een briefje van 5 euro in stoppen. Dat compenseert weer wat. Met zijn tweeën ging het prima. Hebben nu alles gehad.Fijn dat het collecteren goed heeft opgebracht. Bijna overal waar ik kwam werd gegeven, en vaak niet zo’n klein beetje ook!Ik heb het met veel plezier gedaan; volgend jaar mag je me weer benaderen, en bekijk ik dan wel of het lukt.Soms waren mensen wat terughoudend. Maar als ze hoorden dat er een lokaal initiatief mee werd gesteund werden ze heel enthusiast.Een bestuurder van de universiteit stopte meteen een briefje in mijn bus. Toen ik hem vroeg of hij niet wilde weten waarvoor hij doneerde antwoorde hij dat hij het zonder meer al geweldig vond wanneer een student voor het goede doel ging collecteren.Doordat ik in “mijn eigen straat” liep, heb ik er behoorlijk lang over gedaan op een koude maandagavond. Van de kou heb ik geen last gehad omdat ik een warme jas, das en wanten aan had. Bij de meeste deuren heb ik een tijdje staan praten en vertellen. Bij een mevrouw zag ik de Canadese vlag op een kastje in de gang staan en daardoor kwamen we aan de praat omdat mijn dochter in Canada woont. Zij heeft jaren een Canadese militair in huis gehad in de dagen rond 5 mei en heeft nog steeds contact met hem en zijn familie. Hij woont in de buurt van onze dochter. Bij een paar andere huizen kwam ik als kind in huis omdat er vriendjes of vriendinnetjes woonden of omdat ik er altijd tijdens het heitje voor een karweitje zilver mocht poetsen. Dat was, samen met de afwas doen, bijna het standaard karwei dat je kreeg toebedeeld. Ik kan de lucht van zilver- en koperpoets nog steeds niet echt waarderen. Dan zag ik hoe zo’n huis was verbouwd. Vaak zaten de oude deuren, het glas in lood e.d. er nog. En op die manier kwamen we dan ook weer aan de praat. Bij een bijna buur bleek de man een broer met een verstandelijke beperking te hebben. Nooit geweten, weer een gespreksonderwerp.Een negatieve ervaring (nota bene bij een van de overburen): daar kreeg ik te horen dat ik die week al nummer 6 of 7 was met een collectebus (op maandagavond!). Hoe doorzichtig kan je zijn als je zo gauw geen smoes kunt verzinnen. Ik heb haar verzekerd dat ze absoluut niet verplicht was iets te geven en ben vertrokken. En dan heb je natuurlijk altijd de mensen waarvan je ziet dat ze thuis zijn maar die niet open doen. Staat ieder vrij om dat zelf te beslissen. Bij de twee alleenstaande dames van in de 90 heb ik in het donker niet aangebeld, die wilde ik helemaal niet open laten doen.Voor het eerst van mijn leven gecollecteerd (behalve vroeger de Kinderpostzegels dan). Ik heb er van genoten. De volgende keer doe ik graag weer mee.Bij de meeste cafe's zijn we prima ontvangen. Wij hebben slechts in een enkel café helemaal niets gekregen.Bij 1 gezin ging de moeder, na zelf een bedragje in de bus te hebben gedaan, ook nog binnen bij haar kinderen geld vragen voor in de collectebus! En alle kinderen gaven een klein bedragje! Dat vond ik erg leuk.Ik vond het erg leuk, dat zoveel gezinnen waar ik aanbelde, al van de stichting hadden gehoord via televisie of radio. Veel mensen hadden hun donatie dus al klaarliggen.Bij 1 gezinnetje met 2 kleine kinderen hoorde ik een kindje heel erg huilen. Ze was heel, heel erg boos op pappa. En waarom? Pappa had gezegd, dat zij van Sinterklaas die avond haar schoentje niet mocht zetten. Het meiske vond dat pappa helemaal niet kon weten of dat wel of niet mocht van Sinterklaas. En ....eigenlijk had ze daar wel een beetje gelijk!Naast alle vriendelijke mensen, werd ik ook 1 keertje uitgefoeterd....hoe ik het in mijn hoofd haalde om te collecteren! Dat ze al genoeg gaf en het allemaal al duur genoeg was. Natuurlijk kan het zijn, dat iemand niet wil geven om wat voor reden dan ook. Dat is prima. Zo jammer, dat iemand dan zo tekeer gaat! Waarschijnlijk had deze dame niet zo'n fijne dag achter de rug.Bij een cafetaria waren we aanvankelijk aan het twijfelen of we daar naar binnen zouden gaan om de baas om een donatie te vragen, maar we besloten dit toch te doen. Nadat wij hadden gezegd waarvoor wij collecteerden, deed hij de kassa open en pakte er een briefje van tien euro uit. 'Wat gul!', dachten wij al. Maar toen pakte hij er nóg een briefje van tien euro uit en stopte er een in allebei onze collectebussen! Hij vertelde dat hij zelf een gehandicapt zoontje had en ons werk heel erg waardeerde. Hij heeft ons nog heel veel succes gewenst met de collecte. We waren hierdoor echt even ontroerd en natuurlijk waren we ontzettend blij met deze gulle gift!