Bewoners

Myra Huibers

Myra Huibers

Myra Huibers werd op 11 november 1988 geboren met het zeldzame Rubinstein Taybi Syndroom (RTS). Het is een vrolijke dame, zus van twee oudere broers en trots op haar status als tante. Ze woont nu bijna 2 jaar met heel veel plezier in De Wijde Wereld. Ze voelt zich daar zelfstandig en geniet van haar mede bewoners en de begeleiding. Voor familie en vrienden die bij haar op bezoek komen maakt ze graag een kopje thee of koffie.
Door de week gaat ze naar dagbesteding: op maandag en dinsdag naar In Goede Aarde in Ede, waar ze vaardigheden leert in en rond het huis. De andere dagen gaat ze naar ‘het ArbeidCentrum’ in Ede, naar de afdeling Ons Papier, waar ze haar interesse en vaardigheden in prikken, stansen en doosjes vouwen, etc. kan benutten. Op woensdagmiddag en 1 weekend per maand gaat ze naar haar ouders. Daar kijkt ze altijd naar uit, maar ze gaat ook weer goedgemutst terug naar haar ‘nieuwe huis’.
In haar vrije tijd luistert ze graag naar muziek, kijkt TV en werkt op de computer. Elke dag skypet ze met haar moeder om de dag door te nemen. Ze vindt het leuk om spelletjes te doen en in een boekje te lezen. Bij sport is zwemmen haar grote favoriet, dat doet ze 2 keer per week, maar ook wandelen en fietsen op de duofiets vindt ze geweldig. (laatst bijgewerkt sept 2016)

Luuk Verschragen

Luuk VerschragenLuuk Verschragen is geboren in Utrecht op 6 september 1992. Luuk heeft het syndroom van Down. Toen Luuk bijna 4 jaar was is hij verhuisd naar Wageningen, samen met zijn ouders en twee zusjes. In juli 2012 heeft hij afscheid genomen van zijn schooltijd en is aan het werk gegaan. Luuk heeft twee werkplekken waar hij met veel plezier naar toe gaat en veel leert. Zo werkt hij twee dagen in de tuin en met dieren bij dagactiviteitencentrum In Goede Aarde in Ede. De andere dagen werkt hij bij Momo Theaterwerkplaats in Ederveen. Luuk houdt veel van gezelligheid en grapjes maken met de andere bewoners en de begeleiding, maar vindt het ook heerlijk om lekker op zijn eigen kamer muziek te luisteren of een dvd te kijken. Veel artiesten vindt hij goed, maar Nick & Simon zijn het meest favoriet. Verder houdt hij van fietsen, wandelen en naar de sportschool gaan met zijn vader. Op woensdagmiddag en de dichte weekenden komt hij altijd met veel plezier weer naar zijn ouders en zussen.

Hein Hekkers

Hein HekkersHein Hekkers is geboren op 21 september 1989. Hij heeft het syndroom van Down. Hein woonde thuis in Wekerom, met zijn broer Sjoerd en zijn moeder. Zijn zus Marjolein in Utrecht. Zijn vader woont in Bennekom en daar gaat hij graag 1 keer in de 2 weken een weekend logeren. Hein werkt op de kinderboerderij van bungalowpark De Roek in Otterlo. Hij verzorgt de dieren en mest de stallen uit.

Mientje Vijfschaft

Mientje VijfschaftMientje Vijfschaft is geboren op 7 december 1987 in Ede. Mientje is de oudste van drie meiden en een echt familiemens. Ze houdt van alle dieren en van lekker eten. Door de week gaat ze graag naar zorgbedrijf De Roek in Otterlo en dagactiviteitencentrum In Goede Aarde in Ede, waar ze dagbesteding heeft. In haar vrije tijd maakt ze graag een puzzel of kijkt tv. Ze vindt het ook leuk om te fietsen. Mientje is een lief en rustig meisje.

Miriam Konings

Miriam KoningsMiriam is één van de zes bewoners van De Wijde Wereld in Wageningen en woont hier inmiddels alweer ruim 6 jaar.

Miriam: Ik ben blij en tevreden met mijn mooie appartement en woonplek , kan het goed vinden met de andere bewoners, ben heel blij met alle begeleiders  en ik heb fijne dagbesteding bij Momo, In Goede Aarde en paardrijden.

Paulien van Voorthuisen

Pauline-VPaulien is 20 jaar oud. Zij werkt op maandag bij De Schutsluis in Achterberg. Daar pakt zij kaarten in en werkt in de huishouding. Op de andere dagen werkt zij bij de Theaterwerkplaats MOMO. Dit is een theatergroep die bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking.  Zij is daar vooral bezig met dans, theater en werkt op het atelier. Daar worden de kostuums gemaakt voor in de voorstellingen. In haar vrije tijd zit zij graag achter de computer. Zij kijkt GTST en zingt mee met allerlei Nederlandstalige hits. Zij houdt van fietsen, zwemmen en tekenen. Ook zoekt zij  graag de gezelligheid op en is een kei in het regelen van allerlei zaken. Op haar zestiende had zij al plannen om uit huis te gaan. Nu is zij bijna 21 jaar dus werd het de hoogste tijd om het ouderlijk huis te verlaten. Paulien heeft nog twee jongere zussen waar zij zich graag aan spiegelt. Pim is negentien en woont/studeert in Nijmegen en Jascha is zeventien jaar en woont nog gezellig thuis.