Bewoners

Myra Huibers

Myra Huibers

Myra werd op 11 november 1988 geboren met het zeldzame Rubinstein Taybi Syndroom (RTS). Ze is de zus van twee oudere broers en is trots op haar status als tante van 3 nichtjes en 2 neefjes. Ze is opgegroeid in Wageningen en woont vanaf het begin, oktober 2014, met heel veel plezier in De Wijde Wereld. Ze voelt zich daar zelfstandig en geniet van haar medebewoners en de begeleiding. Voor familie en vrienden die bij haar op bezoek komen maakt ze graag een kopje thee of koffie.
Door de week gaat ze naar dagbesteding: gedeeltelijk bij Zideris, onderaan de Grebbeberg, waar ze druk is met prikken, diamond painting, knutselen, lezen, etc. en ook regelmatig een eindje gaat wandelen. Haar andere dagbesteding is bij ‘In Goede Aarde’ in Ede, een soort zorgboerderij waar ze vaardigheden leert in en rond het huis.
Op woensdagmiddag en één weekend per maand gaat ze naar haar ouders. Daar kijkt ze altijd naar uit, maar ze gaat daarna ook weer goedgemutst terug naar haar ‘eigen huis’.
In haar vrije tijd luistert Myra graag naar muziek, kijkt TV en is ze bezig op de computer. Elke dag skypet ze met haar moeder om de dag door te nemen. Ze vindt het leuk om spelletjes te doen en in een boekje te lezen.  Bij sport is zwemmen haar grote favoriet, dat doet ze 2 keer per week, maar ook wandelen en fietsen op de duofiets vindt ze geweldig.
Update: Januari  2022)

Luuk Verschragen

Luuk VerschragenLuuk Verschragen is geboren in Utrecht op 6 september 1992. Luuk heeft het syndroom van Down. Toen Luuk bijna 4 jaar was is hij verhuisd naar Wageningen, samen met zijn ouders en twee zusjes. In juli 2012 heeft hij afscheid genomen van zijn schooltijd en is aan het werk gegaan. Luuk heeft twee werkplekken waar hij met veel plezier naar toe gaat en veel leert. Zo werkt hij twee dagen in de tuin en met dieren bij dagactiviteitencentrum In Goede Aarde in Ede. De andere dagen werkt hij bij Momo Theaterwerkplaats in Ederveen. Luuk houdt veel van gezelligheid en grapjes maken met de andere bewoners en de begeleiding, maar vindt het ook heerlijk om lekker op zijn eigen kamer muziek te luisteren of een dvd te kijken. Veel artiesten vindt hij goed, maar Nick & Simon zijn het meest favoriet. Verder houdt hij van fietsen, wandelen en naar de sportschool gaan met zijn vader. Op woensdagmiddag en de dichte weekenden komt hij altijd met veel plezier weer naar zijn ouders en zussen.

Hein Hekkers

Hein HekkersHein Hekkers is geboren op 21 september 1989. Hij heeft het syndroom van Down. Hein woonde thuis in Wekerom, met zijn broer Sjoerd en zijn moeder. Zijn zus Marjolein in Utrecht. Zijn vader woont in Bennekom en daar gaat hij graag 1 keer in de 2 weken een weekend logeren. Hein werkt op de kinderboerderij van bungalowpark De Roek in Otterlo. Hij verzorgt de dieren en mest de stallen uit.

Mientje Vijfschaft

Mientje VijfschaftMientje Vijfschaft is geboren op 7 december 1987 in Ede. Mientje is de oudste van drie meiden en een echt familiemens. Ze houdt van alle dieren en van lekker eten. Door de week gaat ze graag naar zorgbedrijf De Roek in Otterlo en dagactiviteitencentrum In Goede Aarde in Ede, waar ze dagbesteding heeft. In haar vrije tijd maakt ze graag een puzzel of kijkt tv. Ze vindt het ook leuk om te fietsen. Mientje is een lief en rustig meisje.

Miriam Konings

Miriam KoningsMiriam is één van de zes bewoners van De Wijde Wereld in Wageningen en woont hier inmiddels alweer ruim 6 jaar.

Miriam: Ik ben blij en tevreden met mijn mooie appartement en woonplek , kan het goed vinden met de andere bewoners, ben heel blij met alle begeleiders  en ik heb fijne dagbesteding bij Momo, In Goede Aarde en paardrijden.

Paulien van Voorthuisen

Pauline-VPaulien is de jongste van de bewoners, maar weet haar plek te vinden te midden van de anderen. Ze is erg tevreden met haar woning en laat die ook vol trots zien aan bezoekers. Voordat ze op de Wijde Wereld kwam wonen, woonde Paulien nog bij haar ouders thuis, maar al op jonge leeftijd had ze het erover om ‘uit huis’ te gaan. Maar toen het zo ver was, was dat toch nog een hele stap voor haar. Wennen aan de medebewoners, een zorgduo in plaats van ouders, wisselende begeleiders. Gelukkig was zij door haar dagbesteding al gewend om met een veelheid van mensen om te gaan. Paulien bezoekt twee dagbestedingen. De Momo theaterwerkplaats en Zorgboerderij De Roek. Bij de Momo-theaterwerkplaats is er de ruimte voor de creativiteit. Toneel- en dansvoorstellingen voorbereiden en uitvoeren, rekwisieten maken. Spannend, maar ook heel leerzaam. Op de Roek is meer ruimte voor zorgen.  De dieren moeten verzorgd worden, maar omdat er een vakantieparkje bij De Roek zit, ook corvee en bediening in de kantine van het parkje. Het weekend is om bij te komen na een drukke week. Uitslapen, brunchen, boodschappen doen op de markt. Als ze tijd voor zich zelf heeft, kijkt ze graag filmpjes op Youtube, of luistert ze muziek.
Nu ze langer op De Wijde Wereld woont, kan ze met iedereen ‘lezen en schrijven’ en is ze dol op het zorgduo, vindt ze het fijn als we op bezoek komen; liefst wel op afspraak. Toch geniet ze er ook nog heel erg van om thuis bij haar ouders te logeren. Misschien komt dat wel omdat zij haar dan flink in de watten leggen.