Huis

Woonzorghuis De Wijde Wereld is gerealiseerd in Torckdael in Wageningen. Deze wijk biedt unieke kansen. De ligging, autoluw en dicht bij het centrum geeft de bewoners de kans om lopend, wellicht met minimale begeleiding, boodschappen te doen, bioscoop of bibliotheek te bezoeken en mee te doen aan en te genieten van echte Wageningse festiviteiten zoals het Bevrijdingsfestival en Leeffestival. De nabijheid van andere woonzorghuizen geeft de mogelijkheid om zorg en diensten te delen en anderen te ontmoeten.

In De Wijde Wereld beschikken de bewoners over een eigen studio van ongeveer 40 m2 met een keukenblokje om koffie en thee te zetten en een eigen badkamer. Hier kunnen ze hun bezoek ontvangen en zich terugtrekken als ze daar behoefte aan hebben. Daarnaast heeft het huis een grote gemeenschappelijke woon-/eetkamer en keuken. Hier besteden bewoners gezamenlijk hun vrije tijd en wordt er met elkaar gekookt en gegeten. Dit is ook de ruimte waar verjaardagen en andere feesten worden gevierd soms ook met ouders, vrienden en familie.

Onderdeel van het pand van De Wijde Wereld is de zorgwoning voor het zorgduo. Deze eengezinswoning is door middel van doorgangen op alle verdiepingen verbonden met de gemeenschappelijke ruimtes van De Wijde Wereld. Hierdoor kan het zorgduo optimaal vormgeven aan de zorg en begeleiding in De Wijde Wereld en heeft het ook voldoende privacy om naast het werk een eigen leven te hebben.

dww aanzicht oktober 2014

Zicht op De Wijde Wereld (Maart 2017)