Meer nieuws...

De Wijde Wereld ontvangt gift van MARIN

In augustus ontving Stichting Vrienden van De Wijde Wereld een gift van 1000 euro uit het Sociaal Fonds van MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland) in Wageningen. Vanuit dit fonds worden bedragen beschikbaar gesteld voor organisaties of projecten in de regio met een sociaal doel. Medewerkers kunnen doelen voordragen voor een donatie. MARIN medewerker Reint Dallinga, die bekend is met ons initiatief vanuit zijn kennissenkring heeft De Wijde Wereld opgegeven.

Uit zijn motivatie:
Vanwege de buitengewone inzet van de initiatiefnemers en het zeer geslaagde resultaat (de bewoners zijn zeer gelukkig met hun woonomgeving) en omdat de bewoners en hun ouders niet terug kunnen vallen op formele financiering voor inrichting van de gemeenschappelijke ruimten, waaronder de tuin en voor sociale activiteiten, wil ik dit project graag voordragen voor een bijdrage uit het MARIN Sociaal Fonds

Deze royale gift was natuurlijk zeer welkom! Afgelopen zomer was de eerste zomer sinds de start in oktober 2014 en na de aanleg van de tuin was er nog een grote tafel nodig waar alle bewoners en begeleiders met mooi weer kunnen zitten om gezellig wat te drinken of te eten. De gift van MARIN hebben we voor de aanschaf van deze tafel gebruikt en dankzij het mooie weer deze zomer hebben er al tal van gezellige etentjes aan het Spijk plaats gevonden.